В предаването Лице в лице по БТВ кандидатът на коалиция Продължаваме

...
В предаването Лице в лице по БТВ кандидатът на коалиция Продължаваме
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Пари за нови детски градини има, ще оптимизираме разходите

В предаването " Лице в лице " по БТВ претендентът на коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София) "  за кмет на София сподели, че в случай че бъде определен за градоначалник ще стартира решаването на проблемите на столицата от този с връзката.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 160
Един от най-големите проблеми е, че са скъсани връзките сред общината, жителите, бизнеса – оформянето на цялостната политика на общината. Ще възстановим консултативните препоръки, които на хартия ги има, само че не работят. Не може да не знаеш проблемите на града и да ги решиш, съобщи Терзиев. Решаването на този проблем е обвързвано с нашите обещания за бистрота, добави той.

Друго съответно нещо е да стегнем Инспектората, той да бъде доста по-активен в работата си, с цел да не виждаме, да вземем за пример, претъпкани контейнери за отпадък, уточни.

По мотив концесиите в София той означи, че той и екипът му ще би трябвало да се преценяват с това, което получават като завещание Бихме седнали със Софийска вода да намерим метод средствата за създаване на канализация. 70% от територията на София е покрита, само че 30% не е. Водили сме повърхностни диалози, предстоят много по-съществени диалози. Общата сметка за решаването на този проблем е към 1,2 милиарда лв.. Експерти споделят, че при стегната работа той може да бъде решен в границите на 5-7 година Не можем да приказваме, че ще ставаме град от 21 век, а да имаме проблеми с канализация и септични ями, акцентира претендентът на " Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София) "  за кмет на София.

По думите му строителството на една нова детска градина коства сред 5 и 10 млн. лв. според от броя на децата в нея. В бюджета има пари за това. Доста от парите в финансовата стратегия всяка година не се усвояват и се трансферират за идната. Пари за финансиране на детските градини в тези 4 година има. Освен това, ние виждаме много благоприятни условия за оптимизация на разноските. В бюджета има несъбрани налози и такси в размер на над 300 млн. лв., а нужните средства за детските градини са 200 млн. лв., уточни Терзиев.

Той увери, че в случай че бъде определен за кмет, ще усъвършенства и сметоизвозването в София.

В отговор на въпрос разяснява, че с цел да бъде решен казусът с дълга на " Топлофикация София ", сдружението би трябвало да бъде плътно оперативно и с финансови параметри. Дупките на това сдружение би трябвало да бъдат запушени, като се работи с страната, означи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР